Kindernevendienst

De kindernevendienst


Elke eerste zondag van de maand, komen we met de kinderen samen om op onze manier om te gaan met het evangelie van die zondag. Ieder kind zoals hij / zij is , met zijn/ haar talenten, kennis en vragen.

Tijdens een kindernevendienst lezen, vertellen, spelen we het evangelie en doen we er een speelse verwerking van. Dit kan een spel zijn, een kringgesprek, een wandeling buiten…Vaak schrijven we met de woorden van de kinderen een kort tekstje om in de kerk te vertellen, de mensen te laten weten wat we gedaan hebben. Op deze manier willen we de kindernevendienst meer naar de mensen brengen en vertellen dat we op onze manier ook zijn omgaan met de verhalen van in de kerk. We gaan met de kinderen naar buiten met de vreugde van het evangelie.

Een voorbeeld:

We hebben gewerkt rond het verhaal van Samuel die geroepen wordt door God, we hebben dit gekoppeld aan het maken van goede voornemens en aan het jaarthema “naar buiten met de vreugde van het evangelie” De kinderen hebben deze voornemens getekend, geschreven en deze op een groot prikbord gehangen en mee naar de kerk genomen waar ze dan de volwassenen uitdaagden om mee te doen. De kinderen hebben hun enthousiasme kunnen overbrengen vele volwassenen in de kerk hebben hun eigen voornemens op het bord gehangen. De voornemens van de kinderen en de volwassen kwamen overeen, we willen en wensen allemaal dezelfde dingen op onze eigen manier.

De kindernevendienst wordt voorbereid door een groepje jongeren, elk met zijn eigen talent waardoor de kindernevendienst nooit hetzelfde is en altijd een speelse invulling heeft gericht op de kinderen. Ieder kind is welkom mijn eigen talenten en beperkingen. Om het met de woorden van de kinderen te zeggen “ Wij zien iedereen graag, voor ons ben je altijd welkom “.